Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mentős kért segítséget

 

BUDAPEST — A poklok poklát járta meg az elmúlt évben Szalay Gábor (50). A mentőzés az életét jelentette, ám felfüggesztették állásából. Végső elkeseredésében egy hétemeletes ház tetejéről akarta levetni magát. Mindezt azért, mert tavaly szeptemberben ellátott egy vérző fejű, idős asszonyt, aki azzal hálálta meg a segítségét, hogy társával, B. Viktorral (46) együtt megvádolta a mentőst, hogy elemelte komódjából 300 ezer forintját.

A rendőrség ráadásul szerinte összekeverte papírjait egy névrokonával, ezért fegyveres rablás, betöréses lopás és kábítószerrel való visszaélés került a vádiratára, így a bíróságon megalapozottan vádolták meg a 95 éves néni kifosztásával. Hogy miért, arra péntek óta nem kaptunk választ.

– Rég hajléktalan lennék, ha nem lenne egy tündéri feleségem, aki fenntartja a családot. Már nem szeretnék mást, mint visszaszerezni a becsületem – kesergett Gábor. Miután a hivatalos szervekben csalódott, a meghurcolt mentős hétfőn Karsai József képviselővel a Parlamentben járt, hogy a miniszterektől kérjen meghallgatást.

– Hiszek az ártatlanság vélelmében, márpedig Gábor ellen nincs közvetlen bizonyíték – mondta felháborodottan Karsai József. A politikus közbenjárására a mentőst Székely Tamás egészségügyi és Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is meghallgatta. Mindketten azt ígérték, kivizsgálják az ügyet. Draskovics Tibor miniszter jövő hét hétfőre kérte be az ügyről szóló információkat. – Az lenne a minimum, hogy bocsánatot kérjenek tőlem, és fizessék ki az elmaradt munkabéremet! A mentőzés egy bizalmi állás, valószínűleg örökre búcsút inthetek a hivatásomnak. Nem tudom, mihez kezdjek – mondta megtörten Gábor.

Nem ment elég gyorsan a mentős, azért ütötték meg

Gyorsabban akart hajtani egy autós, de az előtte haladó mentő nem volt hajlandó szabálytalankodni, ezért ütött meg vasárnap egy sofőr egy mentőst Budapesten - mondta az RTL Híradó hétfő reggeli kiadásában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője.

A mentő mögött haladó sofőr folyamatosan villogott a kocsija reflektoraival és dudált is, hogy gyorsabb haladásra kényszerítse a mentőt, mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az RTL Híradónak. Mint beszámoltunk róla, vasárnap délután egy közlekedési affér után megütöttek egy mentőst Budapesten, az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán.

 

A mentő nem használta a kék lámpát és a szirénát, mert nem volt rá szükség, sebességét pedig az útszakaszon érvényes sebességkorlátozásnak megfelelően válaszotta meg.

A másik autó sofőrje egy idő után megkerülte a mentőt, fékezett előtte, ezzel hirtelen fékezésre késztette a mentőt is. A legközelebbi piros lámpánál ki is szállt kocsijából, akkor történt az atrocitás. A mentősnek az orra törött el, de vasárnap meg is operálták, nincs veszélyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a sofőr ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárása indult.

Eltörték egy mentős orrát: nem hajtott elég gyorsan


Gyorsabban akart hajtani egy autós, de az előtte haladó mentő nem volt hajlandó szabálytalankodni, ezért ütött meg vasárnap egy sofőr egy mentőst Budapesten - hangzott el az RTL Híradó hétfő reggeli kiadásában.

A mentős orra eltörött, megműtötték, de mára hazamehetett a kórházból. A verekedő sofőr ellen eljárás indult. 

Az incidens vasárnap délután történt Budapesten, az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az RTL Híradónak hétfőn reggel azt mondta, kollégái szerint a mögöttük haladó sofőr folyamatosan villogott a kocsija reflektoraival és dudált is, hogy gyorsabb haladásra kényszerítse a mentőt. 

A mentő nem használta a kék lámpát és a szirénát, mert nem volt rá szükség, sebességét pedig az útszakaszon érvényes sebességkorlátozásnak megfelelően válaszotta meg. A másik autó sofőrje egy idő után megkerülte a mentőt, fékezett előtte, ezzel hirtelen fékezésre késztette a mentőt is. A legközelebbi piros lámpánál ki is szállt kocsijából, akkor történt az atrocitás. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a sofőr ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárás indult.

Pánik: meghalt a beteggel érintkező mentős és ápoló is

Több mint száz ember került kórházba Dél-Afrikában, miután érintkeztek azokkal az emberekkel, akik egy ismeretlen, vérzést és lázat okozó betegségben haltak meg.A dél-afrikai orvosok próbálják nyugtatni a kedélyeket, mert a lakosság körében pánik tört ki egy eddig ismeretlen betegség miatt. A titokzatos kór első áldozata egy zambiai nő volt, aki szeptember közepén halt meg - két nappal azután, hogy Dél-Afrikába érkezett.

A pánikhangulat igazán akkor uralkodott el, amikor a nővel érintkező mentősnél és ápolónál is hasonló tünetek jelentkeztek, majd meghaltak.

A tünetek a következők: magas láz, émelygés, külső vérzés. A rejtélyes betegséget a szakértőknek egyelőre még nem sikerült azonosítaniuk.

"A lakosok többsége nincs veszélyben" - idézi a dél-afrikai Mail and Guardian napilap Guy Richards szakorvos véleményét, aki elmondta azt is, hogy az a több mint száz ember, aki kapcsolatba került a három áldozattal, orvosi megfigyelés alatt áll, és az elkövetkező hetekben hatóránként mérik testhőmérsékletüket.

A helyzet komolyságát jól jelzi, hogy az ENSZ égisze alatt működő Egészségügyi Világszervezet a dél-afrikai hatóságok segítségére sietett, két megfigyelőt küldött a helyszínre. Az ő dolguk az lesz, hogy segítsenek azonosítani a gyilkos kórt.

Bár az ebola és a hozzá hasonló magas lázzal járó betegségek az AIDS-hez képest kevesebb áldozatot követelnek Afrikában, szakemberek figyelmeztetnek: óriási sebességgel söpörnek végig, és az emberről emberre terjedés miatt nagy esélye van egy járvány kitörésének.

Kit hívjon fel a mentős a bajba jutott ember mobiltelefonjáról a több tucat szám közül?

A mentősök, tűzoltók stb. arra jöttek rá, hogy baleseteknél és más szerencsétlenségeknél, a szerencsétlenül járt személyeknél fellelhető a mobil telefon.
A mentőakciónál azonban ők nem tudják, hogy a számtalan név közül kit értesítsenek hozzátartozóként a balesetről.

Ezért olyan ajánlást tettek, hogy mindenki tegye be a mobiljába a szükség esetén értesítendő személy(-ek) nevét és számát. Ilyen esetekre jött létre az ICE (In Case of Emergency) nemzetközi pszeudonim. E név alatt bejegyezhetnénk azoknak a személyeknek a nevét és telefonszámát, akiket az ilyen esetekben értesíthetnek a mentők, tűzoltók, ill. a rendőrség. Amennyiben több személyt kívánnánk megadni, akkor ICE1, ICE2, ICE3 stb. pszeudonim alatt lehetne őket feltüntetni.

Ez a megoldás egyszerű, nem kerül semmibe, és hatékony lehet. Amennyiben érdemesnek találja, kérem, továbbítsa ezt az e-mailt ismerőseinek, hogy egyre jobban elterjedjen.

  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.